persoonlijk advies harlingen-2

Persoonlijk advies voor jou als ondernemer in deze lastige tijd

Het is coronatijd en dat betekent dat veel dingen anders zijn. Geen of hooguit een paar zakelijke afspraken buiten de deur, maar vooral veel skype- of zoommeetings. En, wat ingrijpender is, als je een contactberoep hebt of in de horeca of evenementen zit, een terugval in omzet die enorm is. Er komt een moment dat je jezelf afvraagt: Hoe nu verder, met name financieel? Waar vind ik een klankbord? Zoek eens contact met een gecertificeerd financieel planner. 

Men zegt wel eens: ‘Als ondernemer zit je in een ivoren toren’. Je bent geïsoleerd van je omgeving, je moet zelf alle beslissingen nemen, alle ins and outs wegen, alle onderliggende berekeningen en prognoses maken en hopen dat je het goed hebt.

In je eentje. Dat hoeft dus niet. Zou het niet fijn zijn om een financieel klankbord te hebben? Iemand die meedenkt en meerekent wat het betekent als je straks weer open gaat met je zaak? Met hoeveel tafels is je zaak straks winstgevend? Hoeveel stoelen moet je kunnen plaatsen? Hoe ga je om met je personeel? Hoe groot moet de vaste en flexibele schil zijn?

En voor ondernemers met bedrijven die wel hard zijn geraakt maar niet dicht hoefden? Hoe ziet je strategische visie er voor de komende jaren uit? Moet je een nieuwe business unit of nieuwe productenlijn gaan toevoegen? En een oude beëindigen? Wat betekenen die zakelijke afwegingen allemaal voor de dagelijkse privébestedingen? En wat betekent dit bijvoorbeeld voor je pensioen? Je huis? Je hypotheek? Wat is slim? Je moet tenslotte zelf ook leven.

De beste combinatie van jouw zakelijke afwegingen en persoonlijke, in financieel opzicht, vind je bij een van onze gecertificeerde financieel planners. Je hoeft het niet allemaal alleen te verzinnen.